franklin Templeton’s
overname van Legg Mason

Gericht op het behalen van betere resultaten

Jenny Johnson

Een bericht van CEO Jenny Johnson

Ik ben blij u te kunnen meedelen dat Franklin Templeton op vrijdag 31 juli de overname heeft afgerond van Legg Mason. Dit is de grootste en belangrijkste overname uit de geschiedenis van Franklin Templeton. Onze nieuwe, samengevoegde onderneming brengt meer dan 1.300 beleggingsprofessionals samen, gespecialiseerd in verschillende beleggingscategorieën en samen verantwoordelijk voor meer dan USD 1,4 biljard aan beleggingen voor klanten. Vanaf vandaag biedt onze samengevoegde organisatie een buitengewoon pakket aan van beleggingsstrategieën, waarvan wij denken dat deze onze missie ondersteunt om optimale financiële resultaten te behalen voor onze klanten.

De overname zorgt voor veel enthousiasme en energie in onze nieuwe organisatie, en niet voor niets!

  • Onze gespecialiseerde beleggingsbeheerders zijn complementair aan de beleggingsteams van Franklin Templeton, en samen kunnen we onze klanten een nog breder en gediversifieerder pallet aan strategieën aanbieden om aan specifieke behoeftes te voldoen.
  • Onze gezamenlijke investeringen in nieuwe technologieën helpen ons om toonaangevend te blijven wat betreft innovaties die kunnen bijdragen aan een transformatie van de sector.
  • Onze cultuur is sterker dan ooit en verenigd door onze collectieve toewijding om klanten te helpen bij het behalen van hun financiële doelen.

In het kort kunnen we stellen dat de wereld dit jaar op verschillende onverwachte manieren is veranderd. Ondanks alle onrust kunnen we zeggen dat Franklin Templeton met meer energie en focus dan ooit klaar staat om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen.

Gericht op het behalen van betere resultaten


Uitmuntendheid en grondigheid op het vlak van beleggen

We koppelen de behoeften van onze cliënten aan onze ongeëvenaarde selectie van gespecialiseerde beleggingsbeheerders. En met onze expertise op het gebied van activacategorieën, beleggingsstijlen en regio's kunnen we de juiste strategieën inzetten om de resultaten te behalen die onze cliënten verwachten.

70+

jaar ervaring in
vermogensbeheer

$1,4 biljoen

Aan total vermogen
onder beheer2

1.300+

beleggings
professionals1

12.000+

werknemers
wereldwijd

Betekenisvolle innovatie

We streven naar innovatie die betekenisvol is voor onze cliënten. Van het integreren van kunstmatige intelligentie in onze onderzoeks- en beleggingsbeslissingen tot het creëren van een fintech-incubatiecentrum op onze hoofdcampus; we hebben innovatie tot de hoeksteen van ons bedrijf en onze cultuur gemaakt. En daardoor kunnen we snel inspelen op nieuwe technologieën en andere ontwikkelingen en deze benutten voor onze klanten.

Samenwerkingsverbanden die ertoe doen

Wij geloven in het positieve dat voorkomt uit het creëren van samenwerkingsverbanden. Daarom creëren we waardevolle samenwerkingsverbanden tussen onze klanten, onze portefeuillebeheerders, bedrijfsleiders en economisch deskundigen. En we leggen contact met mensen en organisaties in onze gemeenschappen door op uitgebreide schaal vrijwilligerswerk en liefdadigheidsgiften te doen.